AKÉ TYPY OLEJOV SA ZBERAJÚ?
- všetky typy rastlinných olejov (slnečnicový, repkový, ľanový ...)
- kuchynské oleje po vyprážaní alebo fritovaní
- oleje slúžiace ako nálev potravín (sardinky, olivy, syry, sušené paradajky v oleji, ...)
AKO NA TO?
- po použití v kuchyni je treba olej nechať vychladnúť a následne zliať (do uzatvárateľnej plastovej fľaše, kanistra, bandasky do objemu maximálne 10 litrov)
- olej by nemal obsahovať hrubé nečistoty a kúsky potravín
- naplnené fľaše/bandasky odovzdáte v zbernom dvore odpadov na ulici Piesky a pracovník Vám po zaevidovaní Vášho mena a priezviska vydá odmenu vo forme octu/oleja
Prečo zbierať použitý kuchynský olej?
- za každý celý liter odovzdaných použitých jedlých olejov dostanete OCOT v pomere 1:1 (starý/nový)
- za celých 6 litrov odovzdaných použitých jedlých olejov dostanete nový rastlinný OLEJ v pomere 6:1 (starý/nový)
Je zakázané ich vylievať do kanalizácie.
Dátum vloženia:
11. 1. 2021 7:47
Dátum poslednej aktualizácie:
11. 1. 2021 8:54